Iahnie de fasole cu carnati
Porții
6 portii
Timp de preparare
60 minute
Timp de gătire
90 minute
Mod de preparare
Pasul 1: Fierberea fasolei
Cu o seara inainte de prepararea retetei, fasolea se alege, se spala bine si se pune intr-un castron cu apa la inmuiat. A doua zi, aceasta se fierbe in 4 ape pentru a fi tolerata de stomac in momentul consumului. Se da apa in clocot de fiecare data, se arunca si se inlocuieste din nou cu apa fierbinte. Dupa a patra apa schimbata, fasolea se scurge si se pune intr-un bol.
Pasul 2: Preparare
Prajim carnatii in cratita, intorcandu-i ca sa se rumeneasca pe toate partile. Dupa ce carnatii s-au prajit, se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas in tigaie calim ceapa. Cand ceapa este calita adaugam bulionul de rosii, o jumatate de cana de apa, sarea si boabele de fasole fiarta. Se pun in cratita si carnatii, piperul, frunzele de dafin si cimbrul, iar mancarea e gata de fierbere.
Pasul 3: Fierberea
Fierbeti pe aragaz timp de 30 de minute la foc mic sau bagati la cuptor la 180 de grade.
Peris va ureaza pofta buna!