Friptură de cotlet cu sos de ceapă

Porții: 6 portii

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 90 minute

Ingrediente

  • 1 bucata de cotlet de porc dezosat de aproximativ 1,5-2 kg
  • Condimente :sare grunjoasa, piper, rozmarin, cimbru
  • 2 cepe
  • 2 capatani de usturoi

Pasul 1: Marinarea

Se amestecă bine sarea și piperul împreună cu toate condimentele. Apoi, se freacă bine cotletul pe toată suprafața cu toate condimentele pregătite, se pune într-o pungă de plastic, se închide bine și se lasă la frigider până a doua zi.

 

Pasul 2: Prepararea

Se scoate cotletul de la frigider și se lasă ajungă la temperatura camerei. Apoi, se tamponează cu șervețele de hârtie pe toate părțile pentru a fi uscat. 

Se pune pe foc o tigaie mare (care are și capac și poate fi introdusă la cuptor), iar când aceasta s-a încins se rumenește bucata de cotlet pe toate părțile. Pregătim ingredientele: ceapa tocată în sferturi și usturoiul în jumătăți. Le adăugăm lângă cotlet împreună cu o ceașcă de apă.

 

Pasul 3: Coacerea

Se acoperă cu capacul și se introduce în cuptorul încins la 180 de grade, calculând ca fiecare jumătate de kg de carne are nevoie de aproximativ 20 de minute de coacere. Deci un cotlet de 2 kg este gata în 80-90 de minute.

Alte rețete care te-ar putea inspira:

Porții: 40 sarmale

Pregătire: 60 minute

Gătire: 3 ore

Porții: 24 chiftele

Pregătire: 20 minute

Gătire: 30 minute

Porții: 4 portii

Pregătire: 10 minute

Gătire: 10 minute

Porții: 6 portii

Pregătire: 60 minute

Gătire: 90 minute

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și pentru a ne analiza traficul. Vă rugăm să decideți dacă sunteți dispus să acceptați cookie-uri de pe site-ul nostru.