Porții: 6 portii
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 90 minute
Se amestecă bine sarea și piperul împreună cu toate condimentele. Apoi, se freacă bine cotletul pe toată suprafața cu toate condimentele pregătite, se pune într-o pungă de plastic, se închide bine și se lasă la frigider până a doua zi.
Se scoate cotletul de la frigider și se lasă să ajungă la temperatura camerei. Apoi, se tamponează cu șervețele de hârtie pe toate părțile pentru a fi uscat.
Se pune pe foc o tigaie mare (care are și capac și poate fi introdusă la cuptor), iar când aceasta s-a încins se rumenește bucata de cotlet pe toate părțile. Pregătim ingredientele: ceapa tocată în sferturi și usturoiul în jumătăți. Le adăugăm lângă cotlet împreună cu o ceașcă de apă.
Se acoperă cu capacul și se introduce în cuptorul încins la 180 de grade, calculând ca fiecare jumătate de kg de carne are nevoie de aproximativ 20 de minute de coacere. Deci un cotlet de 2 kg este gata în 80-90 de minute.