Chiftele

Porții: 24 chiftele

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 30 minute

Ingrediente

  • 500 grame de carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • Piper negru macinat
  • 1 ou
  • 2 felii de paine fara coaja
  • Sare
  • Cimbru
  • Suplimentar: verdeata (marar sau patrunjel tocat foarte marunt)

Sfatul Periș pentru tipul de carne folosită: alegeți pulpă de porc sau carne de lucru.

 

Pasul 1: Prepararea compoziției

Se amestecă carnea tocată cu ceapa tocată foarte mărunt, oul și usturoiul pisat. Apoi, se adaugă condimentele și verdeața (dacă place) și se frământă bine cu mâna. În continuare, se adaugă două felii de pâine înmuiate în apă călduță. După ce ați amestecat bine compoziția, o lăsați 10 minute se întrepătrundă aromele.


Pasul 2: Modelarea 

Presărați- făina în palme, iar apoi luați câte o lingură de compoziție, rulați-o și aplatizați-o. Chiftelele astfel formate se așează pe un tocător presărat cu faină, iar când sunt suficiente pentru o tigaie, se începe prăjirea.


Pasul 3: Prăjirea 

Într-o tigaie adâncă se pune ulei din belșug și se încinge bine. Apoi, se pun chiftelele și se prăjesc la foc mediu câte 3-4 minute pe fiecare parte. Atenție: dacă focul este prea tare, chiftelele se vor arde la exterior și vor rămâne crude la mijloc, iar dacă e prea mic, scad mai mult decât trebuie.

 

Pe măsură ce sunt gata, se pun într-un vas acoperit cu un șervețel de bucătărie, astfel încât uleiul în exces fie absorbit. 

Dacă nu împacați foarte bine cu prăjelile sau doriți mâncați mai sănătos, puteți le coaceți la cuptor. Luați o tavă și întindeți pe hârtie de copt, apoi așezați chiftelele în tavă. Încălziți cuptorul timp de 15 minute și apoi introduceți tava cu chiftele. Coaceți timp de 30 de minute le 200 de grade.

 

Periș ureaza poftă bună!

Alte rețete care te-ar putea inspira:

Porții: 40 sarmale

Pregătire: 60 minute

Gătire: 3 ore

Porții: 4 portii

Pregătire: 10 minute

Gătire: 10 minute

Porții: 6 portii

Pregătire: 60 minute

Gătire: 90 minute

Porții: 6 portii

Pregătire: 15 minute

Gătire: 90 minute

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și pentru a ne analiza traficul. Vă rugăm să decideți dacă sunteți dispus să acceptați cookie-uri de pe site-ul nostru.