Porții: 24 chiftele
Timp de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 30 minute
Sfatul Periș pentru tipul de carne folosită: alegeți pulpă de porc sau carne de lucru.
Se amestecă carnea tocată cu ceapa tocată foarte mărunt, oul și usturoiul pisat. Apoi, se adaugă condimentele și verdeața (dacă vă place) și se frământă bine cu mâna. În continuare, se adaugă două felii de pâine înmuiate în apă călduță. După ce ați amestecat bine compoziția, o lăsați 10 minute să se întrepătrundă aromele.
Presărați-vă făina în palme, iar apoi luați câte o lingură de compoziție, rulați-o și aplatizați-o. Chiftelele astfel formate se așează pe un tocător presărat cu faină, iar când sunt suficiente pentru o tigaie, se începe prăjirea.
Într-o tigaie adâncă se pune ulei din belșug și se încinge bine. Apoi, se pun chiftelele și se prăjesc la foc mediu câte 3-4 minute pe fiecare parte. Atenție: dacă focul este prea tare, chiftelele se vor arde la exterior și vor rămâne crude la mijloc, iar dacă e prea mic, scad mai mult decât trebuie.
Pe măsură ce sunt gata, se pun într-un vas acoperit cu un șervețel de bucătărie, astfel încât uleiul în exces să fie absorbit.
Dacă nu vă împacați foarte bine cu prăjelile sau doriți să mâncați mai sănătos, puteți să le coaceți la cuptor. Luați o tavă și întindeți pe hârtie de copt, apoi așezați chiftelele în tavă. Încălziți cuptorul timp de 15 minute și apoi introduceți tava cu chiftele. Coaceți timp de 30 de minute le 200 de grade.
Periș vă ureaza poftă bună!