Porții: 6 portii
Timp de pregătire: 60 minute
Timp de gătire: 90 minute
Cu o seară înainte de prepararea rețetei, fasolea se alege, se spală bine și se pune într-un castron cu apă la înmuiat. A doua zi, aceasta se fierbe în 4 ape pentru a fi tolerată de stomac în momentul consumului. Se dă apa în clocot de fiecare dată, se aruncă și se înlocuiește din nou cu apă fierbinte. După a patra apă schimbată, fasolea se scurge și se pune într-un bol.
Prăjim cârnații în cratiță, întorcându-i ca să se rumenească pe toate părțile. După ce cârnații s-au prăjit, se scot pe o farfurie, iar în uleiul rămas în tigaie călim ceapa. Când ceapa este călită adăugăm bulionul de roșii, o jumătate de cană de apă, sarea și boabele de fasole fiartă. Se pun în cratiță și cârnații, piperul, frunzele de dafin și cimbrul, iar mâncarea e gata de fierbere.
Fierbeți pe aragaz timp de 30 de minute la foc mic sau băgați la cuptor la 180 de grade.
Periș vă urează poftă bună!