Iahnie de fasole cu carnați

Porții: 6 portii

Timp de pregătire: 60 minute

Timp de gătire: 90 minute

Ingrediente

  • 4 carnati proaspeti grosi
  • 600 g fasole uscat
  • 3 cepe mari
  • 4 linguri de bullion
  • Sare
  • Piper boabe
  • 2 frunze dafin
  • Cimbru

Pasul 1: Fierberea fasolei

Cu o seară înainte de prepararea rețetei, fasolea se alege, se spală bine și se pune într-un castron cu apă la înmuiat. A doua zi, aceasta se fierbe în 4 ape pentru a fi tolerată de stomac în momentul consumului. Se apa în clocot de fiecare dată, se aruncă și se înlocuiește din nou cu apă fierbinte. După a patra apă schimbată, fasolea se scurge și se pune într-un bol.

 

Pasul 2: Preparare

Prăjim cârnații în cratiță, întorcându-i ca se rumenească pe toate părțile. După ce cârnații s-au prăjit, se scot pe o farfurie, iar în uleiul rămas în tigaie călim ceapa. Când ceapa este călită adăugăm bulionul de roșii, o jumătate de cană de apă, sarea și boabele de fasole fiartă. Se pun în cratiță și cârnații, piperul, frunzele de dafin și cimbrul, iar mâncarea e gata de fierbere.

 

Pasul 3: Fierberea

Fierbeți pe aragaz timp de 30 de minute la foc mic sau băgați la cuptor la 180 de grade.

 

Periș urează poftă bună!

Alte rețete care te-ar putea inspira:

Porții: 40 sarmale

Pregătire: 60 minute

Gătire: 3 ore

Porții: 24 chiftele

Pregătire: 20 minute

Gătire: 30 minute

Porții: 4 portii

Pregătire: 10 minute

Gătire: 10 minute

Porții: 6 portii

Pregătire: 15 minute

Gătire: 90 minute

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și pentru a ne analiza traficul. Vă rugăm să decideți dacă sunteți dispus să acceptați cookie-uri de pe site-ul nostru.