Porții: 4 portii
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 10 minute
Pentru un plus de frăgezime al cărnii, este recomandată marinarea acesteia cu 24h înainte de gătire. Astfel, pentru a găti marinada se curăță și toacă mărunt ceapa și usturoiul, iar apoi se adaugă treptat restul ingredientelor și se amestecă. Bucățile de ceafă se introduc în marinadă cu atenție, să fie unse bine pe toate părțile, se pun într-o punga închisă bine la frigider pentru 24h și se scot cu 30 de minute înainte de gătire.
Scoateți ceafa de la frigider și pregătiți grătarul. Acesta se unge cu o bucată de slănină pentru a nu se lipi carnea de el. Apoi, tot ce trebuie să faceți este să așezați feliile de carne pe el și să le lașați să se frigă 5-6 minute pe fiecare parte. Ceafa de porc trebuie să fie bine făcută, nu medium sau în sânge, dar să fie totuși suculentă, nu tare sau carbonizată. La ceafă avem striațiile de grăsime care ne ajută să preparăm un grătar fraged.
Savurați alături de o salata sau orice altă garnitură!