Ceafă la gratar

Porții: 4 portii

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 10 minute

Ingrediente

  • 1 kg ceafa de porc
  • Ingrediente marinada:
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite boia dulce de ardei
  • Jumatate de lingurita piper
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingurita de sare
  • Zeama de la o lamaie
  • 2 linguri de ulei

Sfaturi Periș:

  • Nu bateți carnea! Ii veți distruge fibrele.
  • Dacă nu luați carne deja feliată, tăiați felii cu grosimea de 2 cm.
  • Întoarceți carnea o singură dată pe grătar.

 

Pasul 1: Marinarea

Pentru un plus de frăgezime al cărnii, este recomandată marinarea acesteia cu 24h înainte de gătire. Astfel, pentru a găti marinada se curăță și toacă mărunt ceapa și usturoiul, iar apoi se adaugă treptat restul ingredientelor și se amestecă. Bucățile de ceafă se introduc în marinadă cu atenție, fie unse bine pe toate părțile, se pun într-o punga închisă bine la frigider pentru 24h și se scot cu 30 de minute înainte de gătire.

 

Pasul 2: Frigerea

Scoateți ceafa de la frigider și pregătiți grătarul. Acesta se unge cu o bucată de slănină pentru a nu se lipi carnea de el. Apoi, tot ce trebuie faceți este așezați feliile de carne pe el și le lașați se frigă 5-6 minute pe fiecare parte. Ceafa de porc trebuie fie bine făcută, nu medium sau în sânge, dar fie totuși suculentă, nu tare sau carbonizată. La ceafă avem striațiile de grăsime care ne ajută preparăm un grătar fraged.

 

Savurați alături de o salata sau orice altă garnitură!

Alte rețete care te-ar putea inspira:

Porții: 40 sarmale

Pregătire: 60 minute

Gătire: 3 ore

Porții: 24 chiftele

Pregătire: 20 minute

Gătire: 30 minute

Porții: 6 portii

Pregătire: 60 minute

Gătire: 90 minute

Porții: 6 portii

Pregătire: 15 minute

Gătire: 90 minute

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și pentru a ne analiza traficul. Vă rugăm să decideți dacă sunteți dispus să acceptați cookie-uri de pe site-ul nostru.