Varză cu piept de porc

Porții: 6 portii

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 60 minute

Ingrediente

  • 1 kg piept de porc
  • 2 verze (aproximativ 2 kg)
  • 2 cepe mari
  • 4 linguri bullion
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • Condimente: sare, piper macinat, piper boabe, 2 foi de dafin, boia de ardei, cimbru

Pasul 1: Pregătirea verzei

Se îndepărtează frunzele exterioare ale verzei, apoi se spală și i se scot cotoarele. După ce o scurgem de apă, se toacă mărunt, se freacă cu sare și se lasă într-un castron se pătrundă.

 

Pasul 2: Prepararea

Se taie pieptul de porc în felii de 1cm grosime și se prăjește într-o tigaie pe ambele părți. Se răstoarnă apoi în cratiță, adăugând o jumătate de ceșcuță de apă și ceapa tocată mărunt și se lasă 15 minute se înăbușească. Apoi, se adaugă varza și se amestecă continuu (dacă nu folosiți un vas ceramic) la foc mic, timp de 30 de minute.

 

Pasul 3: Coacerea

Se adaugă condimentele și se lasă în cuptor 30 de minute la 180 de grade, în cuptorul deja încins. Când e gata, se adaugă mărarul tocat mărunt.  


Se servește cu mămăliguță caldă. Periș urează poftă bună!

Alte rețete care te-ar putea inspira:

Porții: 40 sarmale

Pregătire: 60 minute

Gătire: 3 ore

Porții: 24 chiftele

Pregătire: 20 minute

Gătire: 30 minute

Porții: 4 portii

Pregătire: 10 minute

Gătire: 10 minute

Porții: 6 portii

Pregătire: 60 minute

Gătire: 90 minute

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și pentru a ne analiza traficul. Vă rugăm să decideți dacă sunteți dispus să acceptați cookie-uri de pe site-ul nostru.