Porții: 6 portii
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 60 minute
Se îndepărtează frunzele exterioare ale verzei, apoi se spală și i se scot cotoarele. După ce o scurgem de apă, se toacă mărunt, se freacă cu sare și se lasă într-un castron să se pătrundă.
Se taie pieptul de porc în felii de 1cm grosime și se prăjește într-o tigaie pe ambele părți. Se răstoarnă apoi în cratiță, adăugând o jumătate de ceșcuță de apă și ceapa tocată mărunt și se lasă 15 minute să se înăbușească. Apoi, se adaugă varza și se amestecă continuu (dacă nu folosiți un vas ceramic) la foc mic, timp de 30 de minute.
Se adaugă condimentele și se lasă în cuptor 30 de minute la 180 de grade, în cuptorul deja încins. Când e gata, se adaugă mărarul tocat mărunt.
Se servește cu mămăliguță caldă. Periș vă urează poftă bună!