Tochitură

Porții: 6 portii

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 30 minute

Ingrediente

  • 500 g pulpa de porc
  • 200 g ceafa de porc
  • 300g ficat de porc
  • 300g inima de porc
  • 200g rinichi de porc
  • 5 carnati
  • Ulei sau untura
  • 1 pahar de vin rosu
  • 4 catei de usturoi
  • Cimbru
  • 2 foi de dafin
  • Sare si piper macinat

Pasul 1: Pregătirea cărnii

Se taie cârnații rondele și se prăjesc în puțină untură sau ulei . Se scot cârnații pe o farfurie și în uleiul rămas în tigaie adaugăm o jumătate de ceașcă de apă și înăbușim pulpa, ceafa și inima tăiate cubulețe. Când acestea s-au rumenit, se adaugă rinichii și ficatul cubulete. După 10 minute se stinge cu vin, se adaugă cârnații prăjiți, usturoiul, o ceașcă de apă, foile de dafin și sare, piper, cimbru după gust.

 

Pasul 2: Fierberea

Tochitura se fierbe la foc mic timp de 30 de minute și se mai amestecă din când în când.

 

Se servește cu mămăligă și ouă ochiuri. Periș vă urează poftă bună!

Alte rețete care te-ar putea inspira:

Porții: 40 sarmale

Pregătire: 60 minute

Gătire: 3 ore

Porții: 24 chiftele

Pregătire: 20 minute

Gătire: 30 minute

Porții: 4 portii

Pregătire: 10 minute

Gătire: 10 minute

Porții: 6 portii

Pregătire: 60 minute

Gătire: 90 minute

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și pentru a ne analiza traficul. Vă rugăm să decideți dacă sunteți dispus să acceptați cookie-uri de pe site-ul nostru.