Header-1 Header-01-mobile

Nascut la ferma,

nu in laborator.

100% romanesc

fara conservanti

proaspat

natural

Header-2 Header-02-mobile

Stii ce-a mancat,

stii ce-o sa mananci.

100% romanesc

fara conservanti

proaspat

natural

Header-4 Header-04-mobile

Nu zboara,

vine de la 40 km.

100% romanesc

fara conservanti

proaspat

natural

Friptura de cotlet cu sos de ceapa

Porții

6 portii

Timp de preparare

15 minute

Timp de gătire

90 minute

Mod de preparare

Friptura-de-cotlet-mare

Pasul 1: Marinarea

Se amesteca bine sarea si piperul impreuna cu toate condimentele. Apoi, se freaca bine cotletul pe toata suprafata cu toate condimentele pregatite, se pune intr-o punga de plastic, se inchide bine si se lasa la frigider pana a doua zi.

 

Pasul 2: Prepararea

Se scoate cotletul de la frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Apoi, se tamponeaza cu servetele de hartie pe toate partile pentru a fi uscat.

Se pune pe foc o tigaie mare (care are si capac si poate fi introdusa la cuptor), iar cand aceasta s-a incins se rumeneste bucata de cotlet pe toate partile. Pregatim ingredientele: ceapa tocata in sferturi si usturoiul in jumatati. Le adaugam langa cotlet impreuna cu o ceasca de apa.

 

Pasul 3: Coacerea

Se acopera cu capacul si se introduce in cuptorul incins la 180 de grade, calculand ca fiecare jumatate de kg de carne are nevoie de aproximativ 20 de minute de coacere. Deci un cotlet de 2 kg este gata in 80-90 de minute.