Header-1 Header-01-mobile

Nascut la ferma,

nu in laborator.

100% romanesc

fara conservanti

proaspat

natural

Header-2 Header-02-mobile

Stii ce-a mancat,

stii ce-o sa mananci.

100% romanesc

fara conservanti

proaspat

natural

Header-4 Header-04-mobile

Nu zboara,

vine de la 40 km.

100% romanesc

fara conservanti

proaspat

natural

Chiftele

Porții

24 chiftele

Timp de preparare

20 de minute

Timp de gătire

30 de minute

Mod de preparare

big-chiftelute-de-vinete-la-cuptor

Sfatul Peris pentru tipul de carne folosita: alegeti pulpa de porc sau carne de lucru.

 

Pasul 1: Prepararea compozitiei Se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata foarte marunt, oul si usturoiul pisat. Apoi, se adauga condimentele si verdeata (daca va place) si se framanta bine cu mana. In continuare, se adauga doua felii de paine inmuiate in apa calduta. Dupa ce ati amestecat bine compozitia, o lasati 10 minute sa se intrepatrunda aromele.

 

Pasul 2: Modelarea Presarati-va faina in palme, iar apoi luati cate o lingura de compozitie, rulati-o si aplatizati-o. Chiftelele astfel formate se aseaza pe un tocator presarat cu faina, iar cand sunt suficiente pentru o tigaie, se incepe prajirea.

 

Pasul 3: Prajirea Intr-o tigaie adanca se pune ulei din belsug si se incinge bine. Apoi, se pun chiftelele si se prajesc la foc mediu cate 3-4 minute pe fiecare parte. Atentie: daca focul este prea tare, chiftelele se vor arde la exterior si vor ramane crude la mijloc, iar daca e prea mic, scad mai mult decat trebuie.

 

Pe masura ce sunt gata, se pun intr-un vas acoperit cu un servetel de bucatarie, astfel incat uleiul in exces sa fie absorbit.

Daca nu va impacati foarte bine cu prajelile, sau doriti sa mancati mai sanatos, puteti sa le coaceti la cuptor. Luati o tava si intindeti pe hartie de copt, apoi asezati chiftelele in tava. Incalziti cuptorul timp de 15 minute si apoi introduceti tava cu chiftele. Coaceti timp de 30 de minute le 200 de grade.

 

Peris va ureaza pofta buna!