Header-1 Header-01-mobile

Nascut la ferma,

nu in laborator.

100% romanesc

fara conservanti

proaspat

natural

Header-2 Header-02-mobile

Stii ce-a mancat,

stii ce-o sa mananci.

100% romanesc

fara conservanti

proaspat

natural

Header-4 Header-04-mobile

Nu zboara,

vine de la 40 km.

100% romanesc

fara conservanti

proaspat

natural

Ceafa la gratar

Porții

4 portii

Timp de preparare

10 minute

Timp de gătire

10 minute

Mod de preparare

Ceafa-de-porc-mare-1

Sfaturi Peris:

  • Nu bateti carnea! Ii veti distruge fibrele.
  • Daca nu luati carne deja feliata, taiati felii cu grosimea de 2 cm.
  • Intoarceti carnea o singura data pe gratar.

 

Pasul 1: Marinarea
Pentru un plus de fragezime al carnii, este recomandata marinarea acesteia cu 24h inainte de gatire. Astfel, pentru a gati marinada se curata si toaca marunt ceapa si usturoiul, iar apoi se adauga treptat restul ingredientelor si se amesteca. Bucatile de ceafa se introduc in marinada cu atentie, sa fie unse bine pe toate partile, se pun intr-o punga inchisa bine la frigider pentru 24h si se scot cu 30 de minute inainte de gatire.

 

Pasul 2: Frigerea
Scoateti ceafa de la frigider si pregatiti gratarul. Acesta se unge cu o bucata de slanina pentru a nu se lipi carnea de el. Apoi, tot ce trebuie sa faceti este sa asezati feliile de carne pe el si sa le lasati sa se friga 5-6 minute pe fiecare parte. Ceafa de porc trebuie sa fie bine facuta, nu medium sau in sange, dar sa fie totusi suculenta, nu tare sau carbonizata. La ceafa avem striatiile de grasime care ne ajuta sa preparam un gratar fraged.

 

Savurati alaturi de o salata sau orice alta garnitura!